18 lutego 2012

Ciasto francuskie z parówkami i serem

Jako że nie jestem jeszcze specialistą w gotowaniu i nie miałam pomysłu co zrobić Krzyśkowi na jutro do pracy wymyśliłam oto to danie :



No to zaczynamy ,musimy przygotować 2 partie ciasta francuskiego :

Następnie układamy połówki parówki:

Potem nakładamy serek :

Nakładamy drugą warstwę ciasta francuskiego :

Kroimy :


Sklejamy ciasto po bokach, ja użyłam w tym celu widelca i przyciskałam boki naciełam środek i posmarowałam jajkiem.

Wkładamy do piekarnika na ok 20 minut w temp. 200 C i gotowe:



SMACZNEGO !

8 komentarzy:

  1. mniami jednak po czartku mam dosc tlustych rzeczy .. buziolkii

    OdpowiedzUsuń
  2. o tak to jest to co tygryski lubią najbardziej:D Kupuję to ciasto w Biedronie do tego berlinki serek i heja:D do piekarnika:D mniam mniam:**

    OdpowiedzUsuń
  3. I właśnie sobie przypomniałam, że miałam kupić ciasto francuskie ;/

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam ciasto francuskie :).

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam paróweczki w tym wydaniu:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak nie mam pomysłu na kolację to zawsze robię parówki w cieście francuskim:) tylko ja całe parówki zawijam w ciasto i prócz sera dodaję np. suszone pomidory czy nawet posypuję czerwoną słodką papryką. Mniami!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarze.Opinie które od Was otrzymuje są dla mnie ważne. Potrafię też przyjąć konstruktywną krytykę. Natomiast obraźliwe komentarze i zbędne reklamy będą usuwane. Na zadane pytania postaram się odpowiedzieć pod postem, którego one dotyczą.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...